K zápisu je nutné vyplnit přihlášku předem. Klikněte na odkaz zde. Odkaz bude aktivní po Dni otevřených dveří.

Na základě přijaté vyplněné přihlášky Vám bude zaslán odkaz na rezervaci termínu zápisu v našem rezervačním systému.

Na tomto odkaze si můžete zarezervovat svůj termín zápisu.

V případě technických potíží nás neváhejte kontaktovat a termín či přihlášku vyřešíme osobně.

SEZNÁMENÍ SE ŠKOLOU

Dříve, než se rozhodnete přijít k zápisu, přijďte se s námi seznámit. K prezentaci koncepce školy pořádáme 15. 3. v 16:30 Den otevřených dveří, na kterém bude možno vidět ukázky z výuky a prodiskutovat otázky, které Vás zajímají. Dále jsou možné předem domluvené návštěvy ve výuce. Účast na těchto akcích je dobrovolná.

PRŮBĚH ZÁPISU DO 1. ROČNÍKU 2024/2025

Škola má omezenou kapacitu 80 žáků. Do prvního ročníku bude přijato max. 18 žáků. Pro přijetí požadujeme osobní přítomnost dítěte u zápisu.

K zápisu je nutná registrace předem. Na odkaze zde. Ta bude spuštěna po Dni otevřených dveří.

Součástí zápisu bude:

1. Absolvování neformálního pohovoru se zákonnými zástupci je nedílnou součástí zápisu do 1. ročníku. Cílem pohovoru je zjištění, zda je vzdělávací koncept pro dítě vhodný a zda jsou naše pohledy na vzdělávání a výchovu dětí jednotné. Je pro nás důležité, aby rodina a škola byly v souladu. Před zápisem rodiče zašlou vedení školy vyplněný formulář. Odkaz brzy naleznete zde.

2. Posouzení a ověření předpokladů k povinné školní docházce, týká se zejména školní zralosti. Ověření dovedností v konkrétních oblastech potřebných pro následné čtení, psaní a počítání. S ohledem na zaměření naší školy je nutné, aby dítě ovládalo svůj mateřský jazyk. Při ověřování výše uvedených dovedností bude kladen důraz zejména na sluchové vnímání. Zápis proběhne zábavnou formou, kdy během cca 20 – 30 minut dítě projde několika stanovišti a bude plnit úkoly zadané pedagogickými pracovníky. Jednotlivé oblasti budou vyhodnoceny a následně obodovány.

Vždy budou přijímány přednostně děti s vyšším počtem bodů. V případě rovnosti hodnocení rozhodneme losem. Vyhrazujeme si taktéž právo maximální kapacitu prvního ročníku nenaplnit.

KRITÉRIA PŘIJETÍ

Zápis do první třídy se řídí platnou legislativou. Škola není školou spádovou. Vzhledem k povaze studijního zaměření a školního vzdělávacího programu vezme u zájemců o 1. třídu škola v úvahu následující kritéria:

1. Připravenost dítěte na školní vzdělávací program NEOnové ZŠ se týká školní zralosti. Budou ověřeny dovednosti v konkrétních oblastech potřebných pro následné čtení, psaní a počítání a jazykové předpoklady:

  • dítě je schopné adekvátně komunikovat s vrstevníky a dospělými 
  • dítě ovládá svůj mateřský jazyk, má správnou výslovnost
  • dítě má dobré sluchové vnímání
  • dítě aktivně řeší problémové úlohy a grafomotorická zadání
  • dítě při samostatných úkolech pracuje aktivně a soustředěně 
  • dítě má předpoklady pro učení se jazykům 

2. Pohovor s rodiči: 

  •     rodiče mají zájem se školou spolupracovat
  •     rodiče mají aktivní zájem na rozvoji svého dítěte
  •     rodiče zhodnotí, zda je vzdělávací program pro jejich dítě vhodný

BODOVÉ HODNOCENÍ

Uchazeči mohou získat max. 40 bodů, bodová hranice pro přijetí uchazečů je 25 bodů.

·        Předmatematické dovednosti (10 b.)

·        Sluchové vnímání (10 b.)

·        Sluch a řeč (12 b.)

·        Zrakové vnímání (8 b.)

·        Grafomotorika – přihlédnutí

VÝSLEDKY ZÁPISU

Výsledky zápisu zveřejníme na webových stránkách a na vývěsce před školou do 12. dubna 2024. Vzhledem k zápisům do spádových škol, které se konají o týden později, budou informace na webu vyvěšeny co nejdříve.

V případě přijetí dítěte následuje podpis Smlouvy o vzdělávání v individuálně domluveném termínu, nejpozději do konce dubna 2024.

Nepřijaté uchazeče informujeme písemně Rozhodnutím o nepřijetí, které bude možné vyzvednout v kanceláři školy, nebo bude odesláno začátkem května.